0495579600 info@boelaers.be

Soorten chape

Er zijn vele soorten chape (ook wel ondervloer, cementvloer of smeervloer genoemd). Chapewerken gebroeders boelaers heeft alle ervaring en materieel in huis om ieder project naar wens uit te voeren.

ExcellChape C20/F4

  • Geen netwapening nodig
  • Beloopbaar dag na plaatsing
  • Sterk verminderde krimp dus minder kans op scheurvorming
  • Dunnere chape mogelijk, vanaf 35mm
  • Geen bijkomend vloerverwarmingsadditief of dispersiemiddel nodig
  • Na 10 dagen plaatsen van tegels, na 14 dagen parket (tot 6cm dikte)
  • vochtgehalte <2%, zonder aftrek van 1% bij de CM droogtemeting

Meer info over onze excellchape kan u hier vinden.

Hechtende Chape

Deze chape “hecht” rechtstreeks aan de ondergrond, de draagvloer in beton. Bij plaatsing wordt een uitzettingsvoeg of randstrook langs de muren voorzien. De technische fiche van onze basis chape kan u hier vinden.

Niet-Hechtende (zwevende) Chape

Een zwevende chape is een niet-hechtende chape die op een akoestische of thermische isolatielaag komt. Er is geen direct contact tussen de chape en de draagvloer, muren, plinten, dorpels, enz…

Chape op vloerverwarming

De chape wordt aangebracht op de vloerverwarmingselementen en voorzien van een net. Er wordt ook een dispersiemiddel toegevoegd aan de chape, dat zorgt voor een verhoogde trek- en buigsterkte, evenals voor het verwijderen van luchtbellen voor een betere warmtegeleiding.

Hellingchape

Hellingschape is chape die onder een lichte hellingsgraad wordt geplaatst, om afwatering mogelijk te maken. Deze techniek wordt bijvoorbeeld gebruikt in platte daken of rond zwembaden.

EPS Isolatiechape

EPS-isolatiechape is een sterk isolerende uitvullaag op basis van EPS-parels, een cementgebonden mortel en toeslagstoffen. Deze isolatiechape is een innovatieve en doeltreffende toepassing voor vloerisolatie.

Het voordeel van de EPS-isolatiechape is dat het zowel zeer licht is als een zeer goede draagkracht heeft. Het isoleert zeer goed voor zowel temperatuur als geluid.

Vezelversterkte chape

Aan deze chape worden vezels toegevoegd om die te versterken. Zo verbeteren we de mechanische eigenschappen van de cementdekvloer en vermijden we scheuren in de chape.